Ανακόπτεται το ράλι στα ελληνικά ομόλογα

Επιδείνωση εμφανίζουν σήμερα οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, μετά τη χθεσινή παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι, η οποία έβαλε στον «πάγο» την προσδοκία άμεσης ένταξης της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (12.31), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 14 μονάδες βάσης στο 5,537% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 30 μονάδες βάσης στο 4,240%.

Χθες, τα ελληνικά ομόλογα υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009, με το 2ετές ομόλογο, μάλιστα, να διολισθαίνει κάτω του τεχνικού ορίου του 4%.

Η παρέμβαση, ωστόσο, του επικεφαλής της ΕΚΤ «ψαλίδισε» τις πιθανότητες ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, καθώς δήλωσε αδυναμία κατάρτισης της έκθεσης βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους, η οποία θεωρείται αναγκαία για τη σχετική απόφαση της κεντρικής τράπεζας.

Μικρή επιδείνωση εμφανίζουν και τα spreads -δηλαδή η απόκλιση της απόδοσης των 10ετών ομολόγων της Ελλάδας και της Γερμανίας- καθώς διαμορφώνονται στις 518,5 μονάδες βάσης έναντι 514 μονάδων βάσης τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας αυξάνεται κατά 4,3 μ.β., της Ισπανίας κατά 2,3 μ.β., της Ιταλίας κατά 3,5 μ.β. και της Γαλλίας κατά 3,7 μ.β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.