Ανατροπές στην αγορά συναλλάγματος φέρνει ο Τραμπ

Τα βέλη, που εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, κατά της FED και της πολιτικής των δυναμικών επιτοκιακών αυξήσεων, αλλά και το σχόλιό του περί «χειραγώγησης» του κινεζικού γιουάν και του ευρώ έφεραν ανατροπές στην αγορά συναλλάγματος.

Το δολάριο, ο αδιαφιλονίκητος νικητής της εφετινής χρονιάς, ύστερα από μεγάλο διάστημα ανατίμησης, υποχωρεί σήμερα έναντι του συνόλου σχεδόν των ανταγωνιστών του στην αγορά.

Καταγράφει πτώση περίπου 0,35% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία στα 1,1522 δολάρια ανά ευρώ και 0,30% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στα 1,2834 δολάρια ανά στερλίνα. Το ιαπωνικό νόμισμα εξασφαλίζει επίσης κέρδη έναντι του αμερικανικού, στα 110,28 γιεν ανά δολάριο στις 13:44 ώρα Ελλάδος.

Κόντρα στο ρεύμα μεταξύ των μεγάλων νομισμάτων στέκεται μόνο το ελβετικό φράγκο. Με την ελκυστικότητά του ως ασφαλούς καταφυγίου να περιορίζεται, καταγράφει απώλειες 0,45% έναντι του αμερικανού δολαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το πρωί η τουρκική λίρα παρουσίαζε τάσεις ανάκαμψης, αυτή την ώρα και το τουρκικό νόμισμα δέχεται πιέσεις έναντι του αμερικανικού. Συγκεκριμένα υποχωρεί 0,6%, με την ισοτιμία στις 6,1189 λίρες ανά δολάριο.

Τασχόλια του Τραμπ για τη Γερμανία και την Κίνα, αλλά και η κριτική του κατά της FED έρχονται σε μία περίοδο έντονης μεταβλητότητας στις αγορές. Κανείς λοπόν δεν μπορεί να προδικάσει εάν ο αντίκτυπός τους στις αγορές συναλλάγματος θα έχει διάρκεια ή η υποχώρηση του δολαρίου θα αποδειχθεί βραχύβια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.