Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

Στις αγορές βγήκε επισήμως η Ελλάδα, με νέο επταετές ομόλογο, καθώς άνοιξε το βιβλίο προσφορών και με βάση την «καθοδήγηση» (guidance) το επιτόκιο θα διαμορφωθεί στο 3,75%.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο θα επιδιώξει να αντλήσει 3 δισ. ευρώ, ποσό που θα κατευθυνθεί είτε στο μεγαλύτερο μέρος του είτε ακόμη και στο σύνολό του για τον «κουμπαρά ρευστότητας», ο οποίος θα πρέπει να γεμίσει με τουλάχιστον 18-19 δισ. ευρώ μέχρι τον Αύγουστο.

Δεδομένου ότι το μέγεθος της έκδοσης ξεπερνά τα 2,5 δισ. ευρώ το συγκεκριμένο ομόλογο καθίσταται τίτλος αναφοράς (benchmark).

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση του ομολόγου αναβλήθηκε στις αρχές της εβδομάδας, λόγω αναταραχής στις χρηματιστηριακές αγορές παγκοσμίως.

Οι σύμβουλοι του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, φέρονται να πρότειναν «υπομονή», καθώς με τις συνθήκες που επικρατούσαν το εγχείρημα θεωρείτο «υψηλού ρίσκου». Άλλωστε τις εκδόσεις ομολόγων ανέβαλαν ακόμη επτά χώρες.

Πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην υπερκάλυψη, αλλά και στο τελικό επιτόκιο με το οποίο θα δανειστεί η Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι σύμβουλοι του υπουργείου Οικονομικών για τη συγκεκριμένη έκδοση έχουν αναλάβει οι Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.