Απαισιόδοξοι οι Έλληνες καταναλωτές – Όσο χαμηλότερο το εισόδημα, τόσο υψηλότερες οι προσδοκίες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Οι υψηλότερες από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, προσδοκίες των Ελλήνων για τον πληθωρισμό είναι ισχυρότερες όσο πιο χαμηλό είναι το εισόδημα, σύμφωνα με την ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) στην ετήσια έκθεση της.

Συμπερασματικά, οι υψηλότερες προσδοκίες των καταναλωτών στην Ελλάδα για τον πληθωρισμό (σε σύγκριση με την ευρωζώνη) συσχετίζονται με μια πιο απαισιόδοξη άποψη για το εισόδημα, τη χρηματοοικονομική κατάσταση, την επάρκεια ρευστότητας και την πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αντίθετα, συνδέουν τον πληθωρισμό με άσχημες ειδήσεις και με μια πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη για την οικονομία και τη χρηματοοικονομική τους κατάσταση.

Επιπρόσθετα, οι Έλληνες καταναλωτές ηλικίας 35 – 54 και 55+, που έχουν τις μεγαλύτερες προσδοκίες για τον πληθωρισμό, είναι εκείνοι που επηρεάστηκαν περισσότερο από την κρίση χρέους στην Ελλάδα, αφού το εισόδημά τους περιορίστηκε σημαντικά εκείνη την περίοδο.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.