Απέχουν από την ηλεκτρονική αξιολόγηση οι εφοριακοί

Οι εφοριακοί συνεχίζουν να «γυρνούν την πλάτη» στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αξιολόγησής τους που έχει ξεκινήσει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η πλειοψηφία απέχει από τη διαδικασία και μέχρι στιγμής μόνο οι διευθυντές έχουν ενταχθεί στη διαδικασία.

Η Ομοσπονδία των εφοριακών (ΠΟΕ-ΔΟΥ) έχει καλέσει τον κλάδο να συμμετέχει στην απεργία – αποχή καθώς βλέπει ότι πίσω από τη διαδικασία μέτρησης και αξιολόγησης κάθε υπαλλήλου με ποσοτικά και ποιοτικά κριτήρια κρύβεται το σχέδιο καθιέρωσης ατομικού μισθού.

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, η κυκλική, 360° μοιρών αξιολόγηση το μόνο που θα επιφέρει είναι η ανθρωποφαγία και οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας. Όπως λένε οι εφοριακοί υπάλληλοι, στην προσπάθειά τους να πιάσουν τους ατομικούς στόχους θα μετατραπούν σε «κυνηγούς κεφαλών» με ολέθρια αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής θα επιχειρήσει να πείσει τους υπαλλήλους να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί εφορίες για να ενημερώσει ο ίδιος τους εργαζομένους για την αξιολόγηση, να συζητήσει μαζί τους και κυρίως να τους ξεκαθαρίσει ότι κανένας υπάλληλος δεν κινδυνεύει με απόλυση στην περίπτωση που αξιολογηθεί με χαμηλό βαθμό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.