Αποστάσεις της Κομισιόν από τον Μοσκοβισί για το ελληνικό πρόγραμμα

«Προσπάθεια δίκαιης κατανομής βαρών»

Διαβεβαιώσεις για την ισότιμη και δίκαιη κατανομή του βάρους του ελληνικού προγράμματος έδωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, σχολιάζοντας τη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί ότι το ελληνικό μνημόνιο είναι ένα «σκάνδαλο» για τις δημοκρατικές διαδικασίες της Ε.Ε.

«Επειδή ο πρόεδρος Γιούνκερ ήθελε να κατανεμηθεί ισότιμα το βάρος του προγράμματος, προχωρήσαμε στην αξιολόγηση του κοινωνικού αντικτύπου του τρίτου πακέτου βοήθειας, πριν την οριστικοποίησή του, τον Αύγουστο του 2015» ανέφερε, αναλυτικά, ο κ. Σχοινάς.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, η Επιτροπή ζήτησε μια ομάδα ανεξάρτητων εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να διατυπώσει συστάσεις, υπό το πρίσμα των βέλτιστων ευρωπαϊκών και διεθνών πρακτικών» εξήγησε, παράλληλα.

Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι τόσο ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις όσο και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, έχουν εμφανιστεί επανειλημμένα ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα.

Καταλήγοντας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η Επιτροπή και ο πρόεδρος Γιούνκερ επένδυσαν «πολλή προσπάθεια σε χρόνο και σε πόρους για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη». «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που το πετύχαμε» έσπευσε να προσθέσει, τέλος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.