Αύριο Τετάρτη η εξόφληση οφειλών του ΕΛΓΑ

67 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς των δικαιούχων

Αύριο Τετάρτη 12 Αυγούστου αναμένεται να πιστωθούν οι λογαριασμοί των αγροτών με το 35% των οφειλόμενων αποζημιώσεων για το 2019 από τον ΕΛΓΑ, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συνολικό ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται περίπου στα 67 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης σημειώνονται τα εξής: «Με τη συγκεκριμένη απόφαση επισπεύδεται η καταβολή των αποζημιώσεων προς τους παραγωγούς, η οποία ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους και διασφαλίζεται η απαραίτητη ρευστότητα των αγροτών προκειμένου να συνεχίσουν το, πολύτιμο για την ελληνική οικονομία, παραγωγικό τους έργο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από σειρά ετών που ο ΕΛΓΑ εξοφλεί τόσο σύντομα τις οφειλόμενες αποζημιώσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναμόρφωσης του Οργανισμού που επιδιώκει ο κ. Βορίδης και το οποίο προβλέπει την απλοποίηση των διαδικασιών προσδιορισμού της ζημιάς η οποία θα οδηγήσει στην εγκαιρότερη καταβολή των αποζημιώσεων καθώς και τη θέσπιση ενός αντικειμενικού, ορθολογικού και επιστημονικά τεκμηριωμένου συστήματος εκτίμησης των ζημιών».