Αυξήσεις έως και 13,3% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Πώς υπολογίζεται η προσαύξηση στην κύρια και την επικουρική σύνταξη για τους συνταξιούχους που εργάζονται.

Το ποσό της προσαύξησης για την κύρια σύνταξη υπολογίζεται με βάση ποσοστά αναπλήρωσης κα τις συντάξιμες αποδοχές μόνο για το χρονικό διάστημα της απασχόλησης ως συνταξιούχου και τα οικονομικά αποτελέσματα της προσαύξησης εκκινούν από την πρώτη ημέρα του επόμενου μήνα υποβολής της αίτησης της προσαύξησης.

Το ίδιο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Απογευματινής, ισχύει και για τον επιπλέον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης. Απαραίτηση προϋπόθεση για τη χορήγηση συμπληρωματικής εφάπαξ παροχής είναι η προσμέτρηση του πρόσθετου χρόνου ασφάλισης στην κύρια σύνταξη.

Τι ισχύει για τους απασχολούμενους συνταξιούχους πριν από τις 12/5/2016
Ο χρόνος εργασίας ή η αυταπασχόληση ή μέρος αυτού, οποτεδήποτε και αν διανύθηκε, αξιοποιείται με τις διατάξεις παλαιότερων νόμων και δεν μετρούν οι συντελεστές υπολογισμού του νόμου Βρούτση αλλά οι μειωμένες συντελεστές του νόμου Κατρούγκαλου.

Σύμφωνα με διευκρινίσεις του ΕΦΚΑ, το ποσό της προσαύξησης για την κύρια σύνταξη υπολογίζεται με βάση τα ποσοστά αναπλήρωσης και τις συντάξεις αποδοχές του νόμου Κατρούγκαλου και μόνο για το χρονικό διάστημα της απασχόλησης, δηλαδή αυτοτελώς.

Η απασχόληση μετά τη συνταξιοδότηση προσαυξάνει με την ήδη καταβαλλόμενη σύνταξη λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον χρόνο ασφάλισης μετά τη συνταξιοδότηση, για τον οποίο καταβλήθηκαν εισφορές.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.