Bίζερ: Σε επιτήρηση για «αρκετό καιρό» μετά το μνημόνιο η Ελλάδα

Η Ελλάδα θα παραμείνει υπό εποπτεία για αρκετό καιρό μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, λόγω του υψηλού δημοσίου χρέους της, δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του στο «Έθνος».
«Για όλες τις χώρες που βγαίνουν από πρόγραμμα, υπάρχει διαδικασία επιτήρησης», δήλωσε ο Βίζερ προσθέτοντας ότι στο επόμενο Eurogroup θα υπάρξει κάποια έκθεση για την πορεία της Πορτογαλίας. Η Πορτογαλία βγήκε από το μνημόνιο το 2014.
«Η Ελλάδα θα περάσει ακριβώς από την ίδια διαδικασία, που νομικά διαρκεί ως την αποπληρωμή του 75% του χρέους. Επομένως στην περίπτωση της Ελλάδας θα πάρει αρκετό καιρό».
Σύμφωνα με τον Τόμας Βίζερ, είναι σημαντικό για τη χώρα μας να ολοκληρώσει έγκαιρα την τρίτη αξιολόγηση, διότι έτσι θα διευκολύνει την επιστροφή της στις αγορές χρέους.
Ερωτηθείς για τα δύσκολα κομμάτια της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Βίζερ απάντησε ότι εξετάζεται με προσοχή τι συμπεριλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2018 και το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων, όπου είναι σημαντικό να λυθούν κάποια γραφειοκρατικά εμπόδια.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.