Capital Economics: Θα μειωθεί το υψηλό πλεόνασμα στη Γερμανία;

Το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας αναμένεται να είναι το υψηλότερο στην παγκόσμια οικονομία για μια ακόμη χρονιά, ωστόσο μελλοντικά ενδέχεται να περιοριστεί, τονίζει σε ανάλυσή της η Capital Economics.

Σύμφωνα με την ίδια υπάρχουν ελάχιστες πιθανότητες η οικονομική επανεξισορρόπηση στη Γερμανία να συμβάλει στη μείωση των εμπορικών εντάσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού.

Όπως τονίζεται, πέρυσι η Γερμανία είχε το μεγαλύτερο πλεόνασμα παγκοσμίως, ενώ το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, το πλεόνασμα υπερέβη σημαντικά το όριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 6%.

Πλέον, σύμφωνα με την ανάλυση υπάρχουν αρκετοί λόγοι να πιστεύουμε ότι το πλεόνασμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Γερμανίας θα περιοριστεί.

Παράλληλα, αναφέρεται πως υπάρχουν ενδείξεις ότι η Γερμανία έχει πληγεί περισσότερο από τους περισσότερους από την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης του παγκόσμιου εμπορίου φέτος, γεγονός που φαίνεται στη μείωση των εξαγωγών.

Η Capital Economics τονίζει, ακόμη, πως η Κομισιόν δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να αναγκάσει το Βερολίνο να μειώσει το πλεόνασμα της, υποστηρίζοντας παράλληλα πως η επιβράδυνση της αύξησης του ΑΕΠ της Γερμανίας μπορεί να πέσει γύρω στο 1,5% το 2020, ωστόσο, το θέμα της ανισορροπίας του εμπορίου δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.