Χαρίτσης: Η κυβέρνηση φαντασιώνεται μία χώρα με «εργαζόμενους-λάστιχα»

«Με τη χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης, η πολιτική της κυβέρνησης συνοψίζεται σε αποσπασματικά μέτρα, αντιφατικές αποφάσεις και αδιαφορία για την εικόνα της πραγματικής οικονομίας» δηλώνει τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στο Newsbomb και τον Αντώνη Γκιόκα.

«Δεν υπάρχει άλλο περιθώριο αναμονής» προσθέτει, επαναλαμβάνοντάς τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που προέκυψε στη διάρκεια της πανδημίας», «ενίσχυση της ρευστότητας των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων» και «ένα μόνιμο και ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους με προστασία της πρώτης κατοικίας των ευάλωτων».

«Το πρόγραμμά μας είναι προϊόν μίας μακράς και ουσιαστικής συζήτησης με εκπροσώπους της πραγματικής οικονομίας» και «κοστολογείται στα 8,4 δισ. ευρώ» τονίζει ο βουλευτής. «Είναι ένα κόστος που μπορεί να σηκώσει η χώρα, ειδικά στην ευνοϊκή δημοσιονομική ευρωπαϊκή συγκυρία» συνεχίζει ο ίδιος, αντιπαραβάλλοντας ότι «το οικονομικό και κοινωνικό κόστος που πληρώνουμε με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι πολύ μεγαλύτερο». Ενώ υπογραμμίζει ότι «η σοβαρή ιχνηλάτηση, η αποσυμφόρηση στα μέσα μεταφοράς και η ενίσχυση του ΕΣΥ που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες, δεν είναι πολυτέλειες αλλά προϋποθέσεις για θωράκιση της κοινωνίας και ανασύνταξη της κοινωνίας».«Την ώρα που όλος ο πλανήτης ψάχνει ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο για την επόμενη μέρα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαντασιώνεται μία χώρα με εργαζόμενους-λάστιχα» δηλώνει ο Αλ. Χαρίτσης σχολιάζοντας το επικείμενο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, για να καταλήξει: «Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει την πανδημία ως την «τέλεια ευκαιρία» για να εφαρμόσει μια ακραία εκδοχή του σχεδίου που πριν μια δεκαετία ονομάστηκε «εσωτερική υποτίμηση» και είχε καταστροφικές επιπτώσεις στην παραγωγική βάση και στον κοινωνικό ιστό της χώρας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.