Χρ. Μεγάλου: Στα 3 δισ. ευρώ οι νέες χορηγήσεις έως το τέλος του 2018

Στα 3 δισ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθούν έως το τέλος του 2018 οι δανειοδοτικές χορηγήσεις προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Από το βήμα τραπεζικής ημερίδας, ο ισχυρός «άνδρας» της ελληνικής τράπεζας, διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν εκταμιευτεί νέες χορηγήσεις, ύψους 2 δισ. ευρώ, οι οποίες έως το τέλος του 2018 αναμένεται να αγγίξουν τα 3 εκατ. ευρώ.

Εξήρε δε, τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία συνδράμει, όπως εξήγησε, στην επιστροφή της τράπεζας σε θετική πιστωτική επέκταση, έπειτα από αρκετά χρόνια αρνητικών επιδόσεων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου, ισχυρίστηκε ότι «η αύξηση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων θα είναι καταλυτική για τη χώρα, καθώς αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μακροχρόνια, στη μείωση του συνολικού κόστους του εθνικού συστήματος συντάξεων.

«Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας ειδικά με τις δημοσιονομικές περικοπές, έχουν δημιουργήσει κατάλληλες συνθήκες για την ενίσχυση του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης. Δίπλα στο κοινωνικό σύστημα ασφάλισης, θα πρέπει να προστεθεί ο θεσμός των επαγγελματικών ταμείων, ο οποίος αποτελεί πραγματικότητα εδώ και πολλά χρόνια σ’ όλο τον κόσμο» κατέληξε ο κ. Χαντζηνικολάου, από το βήμα της ημερίδας, η οποία ήταν αφιερωμένη στα ασφαλιστικά ταμεία.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Λιάκος, ο οποίο αναφέρθηκε εκτενώς στις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

« Η πρόοδος δεν αποτυπώνεται πλέον μόνον στη ανάκαμψη των οικονομικών δεικτών, αλλά και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της οικονομίας καθώς και στους ψυχολογικούς δείκτες, όπως ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τα ταμεία, υπενθύμισε ότι «η κυβέρνηση επιχείρησε και κατάφερε μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης και στρεβλώσεων, να μεταρρυθμίσει το ασφαλιστικό σύστημα, με στόχο να καταστεί βιώσιμο».

«Χρειάζονται διαρκείς παρεμβάσεις και διορθώσεις έσπευσε να προσθέσει, παραπέμποντας στη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.