ΔΕΠΑ: Μόνος ανταγωνιστής της Gazprom στη Βουλγαρία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Συμφωνία για την προμήθεια 1,5 εκατ. μεγαβατώρων φυσικού αερίου από την ΔΕΠΑ υπέγραψε η Bulgargaz. Είναι η πρώτη φορά που η κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία αγοράζει φυσικό αέριο από άλλον προμηθευτή πέραν της ρωσικής Gazprom, με την οποία έχει μακρόχρονη συνεργασία. Η Bulgargaz θα ολοκληρώσει την αγορά το δεύτερο τρίμηνο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Αυτή τη στιμή η Βουλγαρία καλύπτει περισσότερο από το 95% των αναγκών της σε φυσικό αέριο από την Gazprom, μέσω αγωγού που περνάει από Ουκρανία, Μολδαβία και Ρουμανία. H ΔΕΠΑ, όμως, προσέφερε την πιο ανταγωνιστική τιμή σεδημόσιο διαγωνισμό, στον οποίο η βουλγαρική εταιρεία έλαβε επίσης προσφορές από τη Dexia Βουλγαρίας και την ολλανδική Kolmar NL.

Tον περασμένο μήνα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοίνωσε ότι περιμένει από την αζέρικη SOCAR ΝΑ αρχίσει να επενδύει στο δίκτυο διανομής αερίου της χώρας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.