Διαμαρτύρονται οι έμποροι για τις πρόωρες εκπτώσεις – «Δεν μας έδωσαν χρόνο να προετοιμαστούμε»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Για «αιφνιδιαστική απόφαση» του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, κάνει λόγο ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, τονίζοντας σε ανακοίνωσή του πως δεν δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος στις επιχειρήσεις, προκειμένου να προετοιμαστούν.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, δήλωσε σχετικά:

«Το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ανακοινώσει εσπευσμένα την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων, μία εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει η νομοθεσία.

Η απόφαση αυτή είναι πιθανόν να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της αγοράς για τη φετινή εκπτωτική περίοδο, δυστυχώς, όμως, η καθυστερημένη ανακοίνωσή της, χωρίς προηγουμένως να δοθεί ο χρόνος στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα, δημιούργησε αναστάτωση και κακό κλίμα στην αγορά, που ήδη βρίσκεται σε τεταμένη κατάσταση.

Προφανώς από την Δευτέρα, οι επιχειρήσεις θα διαθέσουν τα προϊόντα τους σε πολύ ελκυστικές τιμές, για να πάρουν μία ανάσα ρευστότητας που τόσο έχουν ανάγκη και προτρέπω τους καταναλωτές να επισκεφτούν από την πρώτη στιγμή τα εμπορικά καταστήματα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας τις αγορές τους σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας».

Υπενθυμίζεται πως το υπουργείο Ανάπτυξης είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι την Δευτέρα 5 Ιουλίου ξεκινά φέτος, με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η δεύτερη τακτική εκπτωτική περίοδος, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου, μάλιστα, αφού διευκρινίζεται ότι η απόφαση ισχύει αποκλειστικά για το 2021, επισημαίνεται πως ελήφθη «λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, καθώς και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.