Δημοσκόπηση Marc: «Τρέμουν» για δύσκολο χειμώνα οι πολίτες και περιορισμό βασικών αναγκών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες σύμφωνα με το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της Marc (δείτε εδώ το πρώτο μέρος).

Οι πολίτες τρέμουν την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις τον φετινό χειμώνα σε ποσοστό 83,6% ενώ ακολουθούν τα ελληνοτουρκικά με 48%, ο πόλεμος στην Ουκρανία με 38%, η εγκληματικότητα με 29,9% και το μεταναστευτικό με 20,1%.

Στο ερώτημα ποιες είναι οι προσδοκίες για το χειμώνα το 45,5% λέει θα περιορίσουμε βασικές ανάγκες, το 36% με δυσκολίες αλλά θα αντεπεξέλθουμε, το 11,1% δεν θα μπορούμε να ανταποκριθούμε ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα λέει το 6,7%.

Στην ερώτηση που να δώσει μεγαλύτερο βάρος η κυβέρνηση για να μειώσει τις τιμές το 60,9% λέει θέρμανση, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα ενώ το 34% σούπερ μάρκετ.

Η φράση που ταιριάζει περισσότερο στην κυβέρνηση σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι η εξής: Προσπαθεί αλλά θα μπορούσε περισσότερο το 39,1%, κάνει ο,τι καλύτερο μπορεί με 22,4%, είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση το 19,8% και κινείται σε λάθος κατεύθυνση το 17,8%.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση το 45,8% λέει τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, περίπου τα ίδια το 29% και καλύτερα το 21,2%.

Στο τι κυβέρνηση προτιμούν το 31,1% ζητά αυτοδυναμία ΝΔ ενώ το 12,5% αυτοδύναμη ΣΥΡΙΖΑ. Συνεργασία με βασικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 21,8% ενώ με τη ΝΔ το 16,6%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.