Διπλός «κόφτης» για τους συνταξιούχους – Ποιοι χάνουν τα 200 ευρώ

Σε αντίθεση με το περυσινό επίδομα προσωπικής διαφοράς, που έφθανε κατά περίπτωση τα 300 ευρώ, το εφετινό θα είναι μειωμένο, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών. Το επίδομα προσωπικής διαφοράς θα ανέρχεται έως τα 200 ευρώ, για τους συνταξιούχους που το δικαιούνται.

Ωστόσο, η διάταξη θα προβλέπει δύο «κόφτες» για την καταβολή –τον Δεκέμβριο– του επιδόματος, στους συνταξιούχους που δεν πρόκειται να λάβουν αύξηση ύψους 3% έως 3,5%.

Δεν πρέπει να λαμβάνουν σύνταξη άνω των 1.600 ευρώ.
Η προσωπική τους διαφορά μετά την αναπροσαρμογή του 7,75% πρέπει να είναι πάνω από 10 ευρώ για να δικαιούνται επίδομα.
Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι που διατηρούν προσωπική διαφορά κάτω από 10 ευρώ θα εισέλθουν αυτομάτως στον κύκλο των αυξήσεων του 2024. Η διάκριση σε κατηγορίες εφέτος θα είναι απλούστερη και ξεκάθαρη, καθώς δεν θα εφαρμοσθεί ο διαχωρισμός σε υποομάδες, μέσω του οποίου κάποιοι λαμβάνουν μέρος της αύξησης και του επιδόματος, όπως συνέβη πέρυσι.

Οι δικαιούχοι θα είναι στα περυσινά επίπεδα. Αυτές τις ημέρες γίνεται διασταύρωση με τα αρχεία του ΕΦΚΑ, ώστε να αφαιρεθούν οι αποβιώσαντες και οι μη δικαιούχοι. Κάθε χρόνο, περίπου 150.000 συνταξιούχοι περιορίζουν ή εξαλείφουν την προσωπική τους διαφορά, σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.