e-ΕΦΚΑ: Συντάξεις σε χρόνο… μηδέν από τον Ιούνιο του 2020

«Πρόκειται για μία μεταρρυθμιστική επανάσταση» είπε ο Γιάννης Βρούτσης αναφερόμενος στο νέο σύστημα απονομής σύνταξης, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από τον προσεχή Ιούνιο. Ο υπουργός Εργασίας έκανε εκτενή ανάλυση όλων των υπηρεσιών που σχετίζονται με τις συντάξεις, οι οποίες θα βρουν νέα στέγη υπό τον e-EΦΚΑ. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση «στο τέλος του 2021, αρχές του 2022, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για τις συντάξεις».

«Μέχρι σήμερα, για να βγει μια σύνταξη ασχολούνταν τρεις υπηρεσίες: Ενας φορέας για την επικουρική, ένας για το εφάπαξ και ένας για την κύρια σύνταξη. Πλέον θα ασχολείται μόνο ένας» προσέθεσε ο υπουργός προαναγγέλλοντας ηλεκτρονική διασύνδεση του e-ΕΦΚΑ με όλα τα αρχεία του κράτους.

Κληθείς να σχολιάσει πόσος θα είναι ο χρόνος που θα χρειάζεται για να εκδοθεί μια σύνταξη, ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι η ψηφιακή αίτηση θα συνεπάγεται άμεσης απάντησης με ό,τι αυτό σημαίνει. Το πρώτο βήμα θα γίνει την 1η Ιουνίου του 2020, με τον κ. Βρούτση να θέτει ως στόχο 1 στις 3 αιτήσεις για σύνταξη να γίνεται ψηφιακά. Μέχρι τα μέσα του 2021, ο στόχος είναι το 90% των συντάξεων να εκδίδεται ψηφιακά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.