Έφη Αχτσιόγλου στους FT: Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε νέες μειώσεις στις συντάξεις

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Τους λόγους για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποδεχθεί την περαιτέρω μείωση των συντάξεων, παραθέτει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε επιστολή της προς τους Financial Times.
Απευθυνόμενη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο αξιώνει τη λήψη μέτρων για τον περιορισμό της συνταξιοδοτικής δαπάνης, η Ελληνίδα υπουργός εξηγεί πως με βάση την τελευταία ασφαλιστική μεταρρύθμιση, η συνολική κρατική χρηματοδότηση των συντάξεων εκτιμάται σε λιγότερο από 9% του ΑΕΠ.
Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος συνδέεται αποκλειστικά με το κόστος χρηματοδότησης των ελλειμμάτων του συνταξιοδοτικού συστήματος και όχι των συνολικών δαπανών. Το σχετικό μέγεθος για την Ελλάδα ανέρχεται πέριξ του 5% του ΑΕΠ, σπεύδει να προσθέσει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.