Επανεκκίνηση εστίασης: Επιδότηση ΕΣΠΑ έως €100.000

Η εταιρεία Brain στο πλαίσιο της επανεκκίνησης της εστίασης, αναλαμβάνει τη σύνταξη και την υποβολή φακέλου για τη σχετική επιδότηση. Για την άμεση εξυπηρέτησή σας επικοινωνήστε στα τηλέφωνα: 2421313990 και 2421313967 και στη διεύθυνση Κ. Καρτάλη 1, 4ος όροφος.

Αναμένεται το πρόγραμμα επιχορήγησης που στοχεύει στην ενίσχυση για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, ζαχαροπλαστεία κλπ.) με επιδοτούμενο μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης.

Στόχος του προγράμματος είναι η παροχή κεφαλαίου κίνησης στις επιχειρήσεις εστίασης, που έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στον κλάδο της εστίασης ο οποίος έχει πληγεί από τις επιπτώσεις του covid-19, για την αγορά πρώτων υλών για τους 2-3 πρώτους μήνες επανεκκίνησης της λειτουργίας τους.

Επιδοτούμενο ποσό: 7% επί του τζίρου του κύριου ΚΑΔ εστίασης ή του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα του 2019.

Για τις επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί εντός του 2019 ή εντός του 2020 το ποσό της ενίσχυσης υπολογίζεται ως εξής:
[(κύκλος εργασιών 2019 ή 2020)/αριθμός ημερών λειτουργίας ]*365*7%.
Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 100.000 ευρώ ανά επιχείρηση εστίασης και θα δοθεί με τη μορφή επιχορήγησης (Μη επιστρεπτέα ενίσχυση), ως κεφάλαιο κίνησης για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:
• Να έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα της εστίασης,
• Να έχουν μείωση ετήσιου τζίρου 2020 σε σχέση με το 2019 μεγαλύτερο ή ίσο του 30%,
• Για τις επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2019 για την πτώση του τζίρου υπολογίζεται ίσος αριθμός ημερών λειτουργίας,
• Οι επιχειρήσεις που συστάθηκαν εντός του 2020 ή επιχειρήσεις που ήταν σε στάδιο κατασκευής το 2019 μπαίνουν αυτοδικαίως στη δράση,
• Να είναι υπόχρεες σε υποβολή περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται δεκτές έως τις 31 Ιουλίου 2021 προκειμένου να μπορέσουν να ενταχθούν και οι εποχιακές επιχειρήσεις, ενώ το Κεφάλαιο Κίνησης για την αγορά πρώτων υλών πρέπει να έχει αναλωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2021 και μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να έχουν προσκομιστεί τα τιμολόγια αγοράς των σχετικών προϊόντων. Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να υποβάλουν και τα καταστήματα franchise, με κάποιες προϋποθέσεις.

Facebook: https://www.facebook.com/BrainAnaptyxiEpe

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.