Επιδότηση €3.000 ανά επιχείρηση λιανεμπορίου και €1.000 για κάθε εργαζόμενο εξήγγειλε ο Γεωργιάδης

Την έκτακτη κρατική στήριξη για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο του λιανεμπορίου περιοχών που παρέμειναν σε αυστηρό lockdown την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγγειλε ότι οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου που παρέμειναν κλειστές στις εορτές και δεν μπορούσαν να δουλέψουν ούτε με το σύστημα του click away θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.

«Θα υπάρξει επιδότηση στις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε περιοχές που ήταν κλειστές στην περίοδο εορτών και δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν ούτε με μέθοδο click away» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Οπως διεκυκρίνισε «μιλάμε για περιοχές της Δυτικής Αττικής όπως Ελευσίνα, Ασπρόπυργος κ.α. ή η περιοχή της Κοζάνης που ήταν σε σκληρό lockdown. Θα λάβουν έκτακτη επιχορήγηση – όχι επιστρεπτέα ή δάνειο – 3.000 ευρώ ανα επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος. Αυτές οι επιχειρήσεις θα έχουν ευνοϊκότερη μεταχείριση και στήριξη από την κυβέρνηση» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.