Επιστρεπτέα προκαταβολή: Δώρο ένα μέρος για τους δικαιούχους της τέταρτης φάσης

Μη επιστρεπτέο θα είναι ένα μέρος της τέταρτης φάσης της επιστρεπτέας προκαταβολής για τους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης. Η επιστρεπτέα προκαταβολή 4 θα αφορά, όπως και οι προηγούμενες φάσεις τις επιχειρήσεις που δέχτηκαν πλήγμα από τον κορονοϊό αλλά και από τον μεσογειακό κυκλώνα «Ιανό».

Σύμφωνα με τον κ. Σκυλακάκη, το συγκεκριμένο μέτρο αποσκοπεί να δώσει στις επιχειρήσεις ρευστότητα και να αποτελέσει πραγματική ενίσχυση για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις είτε της πανδημίας είτε των φυσικών καταστροφών στα έσοδά τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έκανε λόγο και για την ορθή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση κρίσης του κορονοϊού: «Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε τους ευρωπαϊκούς πόρους προς όφελος του τουριστικού προϊόντος κι είναι σημαντικό ότι τα επόμενα χρόνια καλούμαστε να απορροφήσουμε περίπου διπλάσιους πόρους, αυτό συνιστά μεγάλη πρόκληση και αφορά όλους μας», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

«Δεν έχουμε δει το τέλος πανδημίας, θα είναι δύσκολοι οι επόμενοι 4-5, ίσως 6 μήνες, αναλόγως του τι θα συμβεί με τα εμβόλια, εμείς πρέπει να βρεθούμε κοντά επιχειρήσεις και εργαζόμενου», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.