Έρχεται νέο μοντέλο προσλήψεων και μισθών σε οκτώ ΔΕΚΟ

Την ελαστικοποίηση των αμοιβών, των προσλήψεων καθώς και των απολύσεων σε οκτώ ΔΕΚΟ του Υπερταμείου, το οποίο θα συγχωνεύσει ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ, την επιστράτευση και της ΕΤΑΔ για την επίλυση του στεγαστικού και τη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού ταμείου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση της πρώην Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Ελεύθερος Τύπος.

Πέντε αλλαγές
Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, θα γίνουν συνολικά πέντε παρεμβάσεις με στόχο οι δημόσιες επιχειρήσεις να προσφέρουν καλής ποιότητας υπηρεσίες τους πολίτες. Ο κ. Χατζηδάκης, εκτός από τη γενικότερη προσπάθεια, επικεντρώθηκε κυρίως στη διάσωση των ΕΛΤΑ και το «συμμάζεμα» των εταιριών συγκοινωνιών του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Συγκεκριμένα:

Οι διοικήσεις θα εμπλουτισθούν με στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα, με βάση τυπικά προσόντα και πραγματική εμπειρία, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις του ΑΣΕΠ.
Οι προσλήψεις στις επιχειρήσεις θα επιταχυνθούν με το περιορισμό του ελέγχου νομιμότητας από τον ΑΣΕΠ μόνο εκ των προτέρων. Αυτό θα απαλείψει την καθυστέρηση τυχόν προσφυγών που γίνονται εκ των υστέρων, οι οποίες καθυστερούν τις τοποθετήσεις νέου προσωπικού.
Οι αμοιβές για τα ΕΛΤΑ και όλες τις ΔΕΚΟ εκτός Γενικής Κυβέρνησης απελευθερώνονται. Για όσες θυγατρικές βρίσκονται εντός της Γενικής Κυβέρνησης όπως για παράδειγμα οι συγκοινωνιακές εταιρίες του λεκανοπεδίου (ΟΑΣΑ και οι θυγατρικές του ΟΣΤ Υ και ΣΤΑΣΥ) θα ισχύει το μισθολόγιο του ΕΦΚΑ.
Λειτουργία πειθαρχικών συμβουλίων στις ΔΕΚΟ χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών, για να διευκολύνονται οι αποχωρήσεις ακατάλληλων υπαλλήλων που σήμερα εκκρεμούν για χρόνια λόγω των συνδικαλιστών.
Ο κανονισμός προμηθειών θα υποβάλλεται στην ΕΑΔΥΣΗ, η οποία θα έχει χρόνο 60 ημέρες να εκφράσει γνώμη ή αντίρρηση, διαφορετικά οι προμήθειες θα εγκρίνονται και θα προχωρούν.
Οι παρεμβάσεις αυτές θα αφορούν εκτός από τα ΕΛΤΑ, τον ΟΑΣΑ (ΟΣΥ ΣΤΑΣΥ), την HELLEXPO ΔΕΘ, τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, την εταιρία Διώρυγα Κορίνθου Α.Ε., την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, τις Ελληνικές Αλυκές και την ΓΑΙΑΟΣΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.