ESM: Με μεταρρυθμίσεις εφικτή η έξοδος στις αγορές τον Αύγουστο

Στην ανάγκη συνέχισης των μεταρρυθμίσεων εστίασε ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Καλίν Άνεβ Γιάνσε στη γερμανική εφημερίδα Börsen-Zeitung.

«Το πρόγραμμα του ESM για την Ελλάδα θα διαρκέσει έως τον Αύγουστο του 2018, άρα άλλους οκτώ μήνες. Οι Έλληνες έχουν σημειώσει μεγάλη πρόοδο στα δημόσια οικονομικά. Το 2009, το δημοσιονομικό έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 15% του ΑΕΠ. Πέρυσι, η χώρα είχε δημοσιονομικό πλεόνασμα γύρω στο 0,7%. Τόσο τεράστιες βελτιώσεις δεν θα ήταν δυνατές χωρίς εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και χωρίς τα προγράμματά μας», ανέφερε.

Ακόμη, ο γ.γ. του ESM είπε ότι «η χώρα πρέπει τώρα να συνεχίσει σε αυτή την πορεία μεταρρυθμίσεων και να εξέλθει με επιτυχία από το πρόγραμμα τον επόμενο Αύγουστο» και πως «τότε οι Έλληνες αναμένεται να είναι σε θέση να πάρουν την αναχρηματοδότηση στα δικά τους χέρια και να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην αγορά από μόνοι τους».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οι Έλληνες θα έχουν συχνότερη παρουσία στην πρωτογενή αγορά ομολόγων το 2018, απάντησε ότι «είναι λογικό να τεστάρουν τώρα την αγορά με το σωστό είδος έκδοσης».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.