ΕΤΕπ: Νέο πρόγραμμα«Trade Finance» με όφελος για 300 ελληνικές εταιρείες

Περισσότερες από 300 ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι θα επωφεληθούν από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) «Trade Finance 2.0», το οποίο αποτελεί συνέχεια του πρώτου, επιτυχημένου προγράμματος.
Μέσω του «Trade Finance 2.0» παρέχονται οι απαιτούμενες εγγυήσεις, προκειμένου οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο διασυνοριακό εμπόριο, να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητές τους, όπως η προμήθεια πρώτων υλών κ.α.
Το πρόγραμμα συνιστά απόρροια της δυσκολίας χρηματοδότησης των συγκεκριμένων επιχειρήσεων από τον τραπεζικό κλάδο.
Μία από τις καινοτομίες του δεύτερου προγράμματος είναι ότι διευκολύνει σε μεγαλύτερη έκταση την παροχή εγγυήσεων προς επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διεθνείς διαγωνισμούς για την ανάληψη διαφόρων έργων, μεταξύ των άλλων, και στον κατασκευαστικό τομέα.
Μία δεύτερη, ιδιαίτερα σημαντική αλλαγή συνιστά και η ρύθμιση, η οποία προβλέπει ότι η ΕΤΕπ παρέχει εγγυήσεις για λογαριασμό ξένων τραπεζών, καλύπτοντας πλέον το 100% -έναντι 85% που ίσχυε σήμερα- του ρίσκου και χορηγώντας εγγυητικές επιστολές και άλλου είδους χρηματοδοτικά εργαλεία.
Η έναρξη της εφαρμογής της νέας συμφωνίας θα ανακοινωθεί επίσημα αύριο, Τετάρτη, σε εκδήλωση που θα παρευρεθούν ο αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ, Τζόναθαν Τέιλορ, και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.