Έτσι θα καταλάβετε αν το τηλέφωνο σας έχει παραβιαστεί

Δεν είναι λίγοι οι κίνδυνοι που έχουμε για τις ψηφιακές απάτες και σε αυτές έρχεται να προστεθεί και το ενδεχόμενο να παραβιαστεί το κινητό μας!

Αν έχετε κάποιες υπόνοιες πως κάτι τέτοιο έχει συμβεί τότε θα πρέπει να είστε ακόμη πιο προσεκτικοί για συγκεκριμένα σημάδια που μπορεί να προδώσουν τον χάκερ. Ποια είναι αυτά;

Όπως αναφέρει το τεχνολογικό site, techmaniacs.gr, μια ένδειξη είναι αρχικά το πλήθος των άγνωστων εφαρμογών που βλέπουμε στις συσκευές μας. Σίγουρα θα γνωρίζεις σε γενικές γραμμές ποιες εφαρμογές έχεις εγκαταστήσει στο κινητό σου. Αν βλέπεις εφαρμογές που δεν έχετε εγκαταστήσει εσείς, είναι ίσως το πρώτο red flag ότι κάτι δεν πάει καλά με το κινητό σου. Αν για παράδειγμα η λίστα με το ιστορικό κλήσεων είναι γεμάτη είναι γεμάτη με άγνωστους αριθμούς ή υπάρχουν μηνύματα που δεν στείλατε ποτέ, τότε το τηλέφωνο μπορεί να έχει παραβιαστεί από κάποιον χάκερ.

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε πλήθος αναδυόμενων παραθύρων στο κινητό σας, είναι ακόμη μια ένδειξη για μολυσμένο κακόβουλο λογισμικό. Εάν το τηλέφωνό σας φαίνεται να λειτουργεί πιο αργά και πράγματα που παλαιότερα διαρκούσαν μισό δευτερόλεπτο τώρα διαρκούν μια αιωνιότητα, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης σε ιστοσελίδες, μπορεί να εκτελείται στο παρασκήνιο κακόβουλο λογισμικό ή λογισμικό trojan, το οποίο απορροφά πόρους του συστήματος.

Μια ακόμη ένδειξη είναι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας μπαταρίας όπως και η χρήση δεδομένων. Αυτό που προτείνουμε σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι να πάρεις ένα backup των δεδομένων σου και να προβείς σε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. Άλλαξε όλους τους κωδικούς σου, κλείδωσε το email σου με 2fa και κλείδωσε και τους λογαριασμούς σου με 2FA. Είναι επίσης καλή ιδέα να αποσυνδεθείτε από όλους τους λογαριασμούς στους οποίους είναι συνδεδεμένες εφαρμογές.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.