ΕΥ: Βελτιώνονται οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

Ενίσχυση της αισιοδοξίας και διάθεση των επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε συγχωνεύσεις και εξαγορές παρατηρείται στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την 16η έκδοση του Παγκόσμιου Βαρόμετρου της Ernst & Young (EY).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα ευρήματα της μελέτης, το 53% των επιχειρήσεων διαπιστώνει βελτίωση της οικονομίας, ενώ θετικές εμφανίζονται οι εκτιμήσεις για τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα (47%) και τη διαθεσιμότητα πιστώσεων (40%).

Παράλληλα, το 43% -από 21% τον Οκτώβριο του 2016- εκτιμά ότι η αγορά των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών (Σ&Ε) έχει βελτιωθεί, καθώς το 60% -από 35% τον Οκτώβριο- επισημαίνει ότι η ποιότητα των ευκαιριών εξαγορών έχει αναβαθμιστεί.

Μάλιστα, για πρώτη φορά από το 2015, παρατηρούνται αυξητικές τάσεις στο ποσοστό όσων εκτιμούν ότι η επιχείρησή τους θα επιδιώξει ενεργά Σ&Ε κατά το επόμενο 12μηνο (30% από 26% τον περασμένο Οκτώβριο).
Σύμφωνα με την έρευνα της ΕΥ, κινητήρια δύναμη των σχεδίων Σ&Ε αποτελεί η ανάγκη για ανάπτυξη, καθώς το 32% αναφέρει ως βασικό κίνητρο την απόκτηση τεχνολογίας ή νέων παραγωγικών δυνατοτήτων και το 29% την αύξηση του μεριδίου αγοράς.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο Τάσος Ιωσηφίδης, επικεφαλής του τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων της ΕΥ Ελλάδος, διαμηνύει πως «οι ελληνικές επιχειρήσεις φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι, ακόμη και στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, οι Σ&Ε παρέχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών, που αποτελεί προϋπόθεση για να καταστεί η ελληνική επιχειρηματικότητα διεθνώς ανταγωνιστική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.