Ευρώ και γουάν «οδηγούν» το δολάριο σε υψηλό 2,5 μηνών

Οι ανησυχίες για την εμπορική διαμάχη ΗΠΑ – Κίνας, αλλά και η στασιμότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας φαίνεται πως ωφελούν σημαντικά το δολάριο, το οποίο ενισχύεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 2,5 μηνών.

Στον απόηχο των στοιχείων για την επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη, οι επενδυτές αναζητούν ασφαλέστερα «καταφύγια», εγκαταλείποντας το ευρωπαϊκό νόμισμα, το οποίο υποχωρεί στα επίπεδα του 1,13 δολαρίου.

Στο αρνητικό κλίμα προστίθεται και η μακρά σύγκρουση μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για το έλλειμμα του ιταλικού προϋπολογισμού, ένα ζήτημα το οποίο προκαλεί αρκετό εκνευρισμό στις αγορές.

Σε πλήρη αντιδιαστολή, τα μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ καταδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε άκρως θετική πορεία, πετυχαίνοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση του δολαρίου, το οποίο βρίσκει «σημαντικά στήριγμα» στις αδυναμίες του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Την ίδια ώρα, εν μέσω των απειλών της Ουάσιγκτον για την επιβολή νέου γύρου δασμών έως τα τέλη του έτους, το κινεζικό γουάν διολισθαίνει στο χαμηλότερο επίπεδο της δεκαετίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.