Ευρώ: Νέο ράλι- παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις Ντράγκι λέει ο Πρετ

Με αργά βήματα θα συνεχιστεί η επιστροφή στην ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας διαβεβαιώνει ο Πέτερ Πρετ, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, που δημιούργησαν οι χθεσινές δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι και οι οποίες πυροδότησαν ράλι του ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο προέβλεψε ταχύτερη άνοδο του πληθωρισμού, γεγονός που έστειλε το μήνυμα στις αγορές πως η πρώτη αύξηση των επιτοκίων του ευρώ ενδεχομένως να έρθει νωρίτερα από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Η εκτίμηση αυτή οδήγησε σε αισθητή ανατίμηση του ευρώ.

Ο Πρετ θεωρεί ότι οι δηλώσεις Ντράγκι παρερμηνεύθηκαν. «Ο Μάριο Ντράγκι δεν είπε ουσιαστικά τίποτα καινούργιο» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ. «Σαφώς βλέπουμε πρόοδο στις τιμές καταναλωτή, αλλά είναι μία μακρά διαδικασία που στηρίζεται στην χαλαρή νομισματική πολιτική» πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε μη δικαιολογημένη την αντίδραση των αγορών και ξεκαθάρισε ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει αλλάξει καθόλου τα σχέδιά τους που προβλέπουν τερματισμο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης έως τα τέλη του έτους και διατήρηση των επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα έως και το καλοκαίρι του 2019 τουλάχιστον.

Δεν φαίνεται να έπεισε τους επενδυτές. Σήμερα το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα παρουσιάζει νέα άνοδο 0,3% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία στα 1,1788 δολάρια ανά ευρώ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.