«Πράσινο» για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Συμφωνία επιτεύχθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του EuroWorking Group

Συμφωνία για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης επιτεύχθηκε στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του EWG, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα υπό την προεδρία του Τόμας Βίζερ.

Το EWG θα υποβάλει τη Δευτέρα θετική εισήγηση στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, υπογράμμισε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τεχνοκράτες του EWG έκριναν ότι η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στη συντριπτική πλειονότητα των προαιπαιτούμενων, ενώ ορισμένα που έχουν μείνει ακόμη ανοικτά θα εκπληρωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, πριν την εκταμίευση της δόσης, μετά τα μέσα Φεβρουαρίου.

Με βάση τη θετική εισήγηση των τεχνοκρατών, τη Δευτέρα οι υπουργοί αναμένεται να κάνουν μια πολιτική δήλωση στην οποία θα υπογραμμίζουν την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, ενώ θα εγκρίνουν και το ακριβές ποσό της δόσης, το οποίο, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, θα κυμαίνεται μεταξύ 6 και 7 δισ. ευρώ και θα δοθεί σε περισσότερες από μια δόσεις.

Την επόμενη βδομάδα θα ξεκινήσει παράλληλα και η διαδικασία έγκρισης της εκταμίευσης της δόσης από κοινοβούλια χωρών της Ευρωζώνης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.