Φ. Καραβίας: Προϋπόθεση για τη θετική δυναμική της οικονομίας η επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων

Επιτάχυνση των προγραμματισμένων ιδιωτικοποιήσεων ως προϋπόθεση, μεταξύ άλλων, για τη θετική δυναμική της οικονομίας, ζήτησε ο διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Φωκίωνας Καραβίας, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι το 2017 θα είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία θα υπάρχει, χαμηλότερη των προσδοκιών, αλλά ουσιαστική ανάπτυξη.

Μιλώντας στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής «Go In Crete» που διοργανώνει η Eurobank στην Κρήτη έκανε μνεία στην «ιδιαίτερη συγκυρία». Όπως είπε ολοκληρώνεται ο κύκλος της δεύτερης αξιολόγησης, που υπήρξε μακρύς και επίπονος.

«Υπάρχουν, βέβαια, κάποια εμπόδια της τελευταίας στιγμής, αλλά όλοι έχουν επίσημα και δημόσια αναγνωρίσει πως η Ελλάδα έπραξε όσα της αναλογούσαν και δεν αμφιβάλλουμε πως η θετική κατάληξη έχει δρομολογηθεί και θα ολοκληρωθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραβία η συμφωνία δεν είναι μόνον τα μέτρα που τη συνοδεύουν είναι επίσης οι προοπτικές που ανοίγει «προοπτικές σταθεροποίησης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, άρσης των αβεβαιοτήτων, ώστε να εγκαινιαστεί μια φάση σταδιακής ανάκτησης της εμπιστοσύνης των αγορών, ενίσχυσης της εγχώριας και ξένης επενδυτικής δραστηριότητας και εισόδου της χώρας στον ανοδικό κύκλο, τον κύκλο της μακροπρόθεσμα βιώσιμης ανάπτυξης».

Έκανε λόγο που θετικές προσδοκίες που προεξοφλεί η αγορά με την άνοδο του χρηματιστηρίου και την μείωση των αποδόσεων των ομολόγων παρά το δύσκολο πρώτο τρίμηνο. «Πιστεύω πως, από εδώ και πέρα, η δυναμική θα είναι θετική, με προϋπόθεση, μεταξύ των άλλων, την επιτάχυνση των προγραμματισμένων ιδιωτικοποιήσεων, οι οποίες κατά τη γνώμη μας θα δράσουν ως καταλύτης για ευρύτερες επενδύσεις στη χώρα αλλά και την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.

«Σε κάθε περίπτωση, η φετινή χρονιά θα είναι η πρώτη εδώ και μια οκταετία ύφεσης ή στασιμότητας κατά την οποία θα έχουμε ουσιαστική ανάπτυξη – χαμηλότερη από εκείνην που προσδοκούσαμε, και θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει, αλλά πάντως έστω και τώρα θα δούμε ανάπτυξη» εκτίμησε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.