Φ. Καραβίας: Σε νέα φάση η ελληνική οικονομία

Τα αποτελέσματα των τελευταίων τριμήνων δείχνουν ότι η στρατηγική μας αποδίδει, υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της τράπεζας για τα 10 χρόνια «Personal Banking».
«Η Eurobank πέτυχε πέρυσι το βασικό στόχο της που ήταν η επιστροφή στην κερδοφορία, ενώ κερδοφόρο ήταν και το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς» τόνισε μεταξύ άλλων. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «κέρδη σε αυτή τη φάση δεν σημαίνει μερίσματα, αλλά ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της Τράπεζας».
«Σημαίνει μια πιο ισχυρή Eurobank, με αυξημένες δυνατότητες να στηρίξει χρηματοδοτικά τους πελάτες της, να δώσει δάνεια για την υλοποίηση υγιών επιχειρηματικών σχεδίων, που αρχίζουν ήδη να ξεδιπλώνονται με την έναρξη της αποδρομής της κρίσης» έσπευσε να προσθέσει.
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, ο κ. Καραβίας σημείωσε ότι «μπαίνουμε σε μια νέα φάση», εκτιμώντας ότι οι δυσκολίες της τρέχουσας διαπραγμάτευσης έχουν «κυρίως συγκυριακό χαρακτήρα». Αιτιολογώντας την άποψή του, εξήγησε ότι «η Ελλάδα έχει αφήσει οριστικά πίσω της κάθε αμφισβήτηση για την πορεία που έχει επιλέξει».
«Η επιλογή της χώρας είναι η ευρωπαϊκή επιλογή και υπάρχει πια πλήρης ουσιαστικά συναίνεση γύρω από αυτό» τόνισε παράλληλα και πρόσθεσε ότι «πραγματικό ζητούμενο για την οικονομία μας που είναι οι επενδύσεις».
Κατά τον ίδιο, καταλύτη για τις επενδύσεις αποτελεί η ταχεία υλοποίηση των συμφωνημένων ιδιωτικοποιήσεων, καθώς «όλο μας το βάρος πρέπει να πέσει στην ανάπτυξη, μέσω επενδύσεων και εξωστρέφειας.»
«Η ανάπτυξη είναι το κλειδί και νομίζω ότι αυτή τη φορά η έναρξη ενός βιώσιμου και μακροχρόνιου αναπτυξιακού κύκλου είναι ορατή προοπτική» κατέληξε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.