Φ. Κουβέλης: Κάλεσε ΕΕΕ και ΠΝΟ να υπογράψουν ΣΣΕ

Βασικός στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παραμένει η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας (ΣΣΕ) μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Αυτό τόνισε σήμερα ο υπουργός, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην ΑΕΝ Ασπροπύργου, σε εκδήλωση για τη δωρεά στη σχολή προσομοιωτή γέφυρας από τον όμιλο Seajets του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου.

Σημειώνεται ότι ΕΕΕ και ΠΝΟ έχουν να υπογράψουν νέα ΣΣΕ από το 2010, ενώ η ΕΕΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την υπογραφή σύμβασης με βάση τα διεθνώς ισχύοντα στον κλάδο της ναυτιλίας. Οι προτάσεις αυτές, που έχει απορρίψει η ΠΝΟ, έχουν στόχο την αύξηση της απασχόλησης.

Ο κ. Κουβέλης πρόσθεσε ότι η διατήρηση της παγκόσμιας πρωτιάς της ελληνικής ναυτιλίας στηρίζεται στους Έλληνες ναυτικούς. Συμπλήρωσε ακόμη ότι σημαντικός στόχος του υπουργείου παραμένει και η περαιτέρω ενίσχυση του ελληνικού νηολογίου. «Η ναυτιλία έχει κυρίαρχο ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης κι έκανε λόγο για έναν «γνήσιο πατριωτισμό που έχει ανάγκη η χώρα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.