F.T.: Και τώρα Spexit;

Οι ισπανικές μετοχές σημείωσαν ράλι σήμερα, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ των Ελλάδας και των πιστωτών της στις Βρυξέλλες, με την οποία αποφεύχθηκε το Grexit, αναφέρουν οι Financial Times.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την περίπτωση της Ισπανίας. Αν και οι επενδυτές στράφηκαν στις ιαπωνικές μετοχές, οδηγώντας τον δείκτη IBEX ^IBEX+1,63% 1,5% υψηλότερα, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν η συμφωνία για την Ελλάδα θα ανακόψει τη δυναμική του κόμματος των Podemos ή αν θα φέρει τη χώρα στο χείλος ενός… Spexit.

Αναλυτές της Societe Generale εκτιμούν πως η αποφυγή του Grexit μοιάζει απίθανο να «κόψει τα φτερά» των Podemos που μάχονται κατά της λιτότητας στην Ισπανία.

Μετά τις μεγάλες επιτυχίες του κόμματος στις τοπικές εκλογές του Μαΐου, η προοπτική μιας πιθανής κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ των Podemos και της κόμματος Izquierda Unida (Ενωμένη Αριστερά) θα μπορούσε να ασκήσει πιέσεις στην αγορά. είναι ενδεικτικό ότι οι επενδυτές στα 10ετή ισπανικά ομόλογα είναι λιγότερο αισιόδοξοι, σημειώνουν οι F.T.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.