Φρ. Κουτεντάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης η έκδοση του ομολόγου

Ως ψήφο εμπιστοσύνης χαρακτήρισε την έκδοση του 5ετούς ομολόγου ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του υπουργείου Οικονομικών, Φραγκίσκος Κουτεντάκης.
Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, το κυβερνητικό στέλεχος επεσήμανε ότι «η ζήτηση για τα ομόλογα και το ύψος της απόδοσης ήταν πολύ μεγαλύτερα από ό,τι περιμέναμε» και αυτό, όπως εξήγησε, «οφείλεται κυρίως στους ξένους, θεσμικούς επενδυτές που συμμετείχαν».
«Πρόκειται για μια ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία» έσπευσε να προσθέσει, χαιρετίζοντας τα οφέλη της εξόδου στις αγορές.
Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Κουτεντάκης υποστήριξε ότι η έκδοση του ομολόγου πραγματοποιήθηκε ώστε «η Ελλάδα να δοκιμάσει την αντίδραση των επενδυτών, αλλά και για να βελτιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους της».
Ο ίδιος, παράλληλα, ανέφερε ότι η νυν ελληνική κυβέρνηση, σ’ αντίθεση με την κυβέρνηση Σαμαρά, «έχει αποδείξει τη δημοσιονομική της αξιοπιστία», γεγονός το οποίο αντανακλάται και στις θετικές προσδοκίες των αγορών.
Καταλήγοντας, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα σύντομα θα ορθοποδήσει και θα καταφέρει να εξέλθει από το πρόγραμμα βοήθειας. «Μετά τον Αύγουστο του 2018, δεν θα χρειαστούμε καμία νέα βοήθεια» τόνισε, χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.