Γ. Σταθάκης: Πιο βατή η γ’ αξιολόγηση

«Πιο βατή» χαρακτήρισε τη γ’ αξιολόγηση ο υπουργός Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Σταθάκης, καθώς, όπως εξήγησε, θα αφορά το πώς εφαρμόζονται τα συμφωνηθέντα.

Παράλληλα, μιλώντας στην ΕΡΤ, επεσήμανε πως τα μέχρι στιγμής στοιχεία υποδηλώνουν τον τριπλασιασμό των ιδιωτικών επενδύσεων για το 2017. «Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των επενδύσεων» διαμήνυσε και επανέλαβε ότι «η ανάκαμψη της οικονομίας προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Όπως υποστήριξε, στη συνέχεια, η έξοδος από την κρίση θα προέλθει πρωτίστως από τις ιδιωτικές επενδύσεις, οι οποίες δείχνουν και τον βαθμό εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι τα στοιχεία είναι «η καλύτερη απάντηση σ’ αυτούς που θέλουν να κάνουν τα κόμματά τους, γραφεία προώθησης επενδύσεων, όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΗ, ΔΕΗ+0,45% ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος, ενώ τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης του κοινωνικού τιμολογίου.

Όσον αφορά τα αυθαίρετα, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι η νέα νομοθετική ρύθμιση εισάγει κοινωνικά κριτήρια για το ύψος των προστίμων και επιτρέπει σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να ενταχθούν στον νόμο.

Για την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός, επιπλέον, εξήγησε πως «αποφασίσαμε να πάμε σε διαιτησία, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση να σταματήσει η διελκυστίνδα» «Νομίζω η επένδυση είναι δύσκολη, καθώς η ωφέλεια της χώρας προκύπτει από την πλήρη καθετοποίηση στην παραγωγή χρυσού» έσπευσε να προσθέσει.

Τέλος, ερωτηθείς για τις έρευνες υδρογοναναθράκων, επεσήμανε πως «έρχονται πολύ μεγάλες εταιρείες και προκρίνουν νέα οικόπεδα, τα οποία δεν υπήρχαν πριν». Ως αποτέλεσμα, κατέληξε, θα προκηρύξουμε νέο διαγωνισμό, «καθώς αλλάζει η κλίμακα ενδιαφέροντος για τους υδρογονάνθρακες».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.