«Η επιλογή Γερμανού στο τιμόνι της ΕΚΤ δεν είναι δεδομένη»

Τα σενάρια, που θέλουν τον Γερμανό Γενς Βάιντμαν να είναι το μεγάλο φαβορί στην κούρσα διαδοχής του Μάριο Ντράγκι έχουν πυροδοτήσει ελαφρά ανησυχία στις αγορές, αλλά και αντιδράσεις μεταξύ των κρατών-μελών, που φοβούνται ότι πρόκειται για έναν υποψήφιο, που δεν μιλάει με «ευρωπαϊκή φωνή», αλλά προτάσσει τις γερμανικές θέσεις και συμφέροντα.

Δεν θα πρέπει, όμως, να βιαζόμαστε, επισημαίνει η Ρώμη. σε δηλωσεις του για το θέμα ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείται δεδομένη η επιλογή του Βάιντμαν για τη θέση του διοικητή της ΕΚΤ, παρά τον διορισμό ενός Ισπανού- δηλαδή ενός εκπροσώπου του Νότου- στη θέση του αντιπροέδρου.

Ο Ιταλός υπουργός έσπευσε δε να δώσει τα εύσημα στον σημερινό διοικητή, Μάριο Ντράγκι, για τα αποτελέσματα της πολιτικής του- τα οποία αμφισβητεί όλα αυτά τα χρόνια ο Γερμανικός κεντρικός τραπεζίτης.

«Η Ιταλία θέλει να δει την πολιτική, η οποία υπήρξε καθοριστική στη στήριξη της Ευρωζώνης κατά την κρίση, να συνεχίζεται» είπε ο κ. Πάντοαν σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό La7 television. «Θα πρέπει να είμαστε πάντα ευγνώμονες για το τεράστιο πολιτικό θάρρος, που επέδειξε ο Μάριο Ντράγκι και τις αποφάσεις του, που έσωσαν το ενιαίο νόμισμα» τόνισε, ενώ αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Βάιντμαν κατέληξε: «Εάν είχαμε ακολουθήσει τους μηχανικούς κανόνες, που άλλοι επεδίωκαν, δεν θα τα είχαμε καταφέρει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.