Οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών στην «ατζέντα» της Νουί

Ζητήματα της σημερινής κατάστασης και των προοπτικών των ελληνικών τραπεζών, τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων της επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (SSM) Ντανιέλ Νουί με τους τραπεζίτες.

Η κ. Νουί που ολοκλήρωσε σήμερα τη διήμερη επίσκεψή της στην Αθήνα, είχε συνάντηση με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και εκπροσώπους από τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών, του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Στην ατζέντα των επαφών της επικεφαλής του SSM βρέθηκαν ακόμη οι προοπτικές των ελληνικών τραπεζών, υπό το πρίσμα των stress test, καθώς και το ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και η επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη του στόχου της μείωσής τους.

Η επικεφαλής του SSM συναντήθηκε επίσης με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος από τις αρμόδιες εποπτικές Διευθύνσεις, τα οποία ευχαρίστησε για το άριστο επίπεδο της συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για όλα τα τρέχοντα θέματα της τραπεζικής εποπτείας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.