Η πρόταση Λεμέρ για το χρέος

Τη γαλλική, συμβιβαστική πρόταση για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέπτυξε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Λεμέρ διαβεβαίωσε ότι «κάνουμε όλες τις απαραίτητες προσπάθειες ώστε να υπάρξει μία λύση στην υπόθεση του ελληνικού χρέους στο Eurogroup», προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη ένταξης ενός «μηχανισμού ευελιξίας» στο ανακοινωθέν του Eurogroup.

Προχωρώντας στην ανάλυση της γαλλικής πρότασης, τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής ενός μηχανισμού, ο οποίος θα αναθεωρεί τις παραμέτρους της αύξησης του ελληνικού ΑΕΠ.

«Αυτός ο μηχανισμός θα μας επιτρέψει με βάση τα ρεαλιστικά αποτελέσματα ανάπτυξης, να αναθεωρήσουμε κάποιους αριθμούς για το ελληνικό χρέος» έσπευσε να προσθέσει.

«Είναι ένας μηχανισμός ήπιος-ευέλικτος που μπορεί να ταιριάζει σε όλους» συνέχισε στο ίδιο πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι με βάση αυτόν, θα έχουμε τη δυνατότητα να επαν-εκτιμούμε τα διαθέσιμα δεδομένα.

Ερωτηθείς για τις πιθανότητες επίτευξης συμφωνίας στο προσεχές Eurogroup, διαμήνυσε ότι «το ευρωπαϊκό συμφέρον είναι να φτάσουμε σε συμφωνία στις 15 Ιουνίου, για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης».

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, πιστεύω ότι όλοι πρέπει να έχουν συνείδηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται» κατέληξε ο Γάλλος υπουργός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.