Ηλεκτρονικά οι περισσότερες συντάξεις από τον Ιούνιο

Μέχρι και δύο χρόνια καθυστερεί μέχρι σήμερα η απονομή σύνταξης. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι όλες οι διαδικασίες γίνονται χειρόγραφα. Ο δημοσιογράφος του Open TV, Θόδωρος Βγενής, παρουσίασε αποκλειστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του επιχειρησιακό σχέδιο του ΕΦΚΑ που προβλέπει την ψηφιοποίηση αυτής της διαδικασίας, έτσι ώστε μέσα στους επόμενους δύο μήνες 1/2 συντάξεις να βγαίνουν σε 24 ώρες από την αίτηση.

Προκειμένου να μπει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων ασφαλισμένων, το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει σχέδιο για να εφαρμοστεί άμεσα η ψηφιακή σύνταξη.

Στο σχέδιο προβλέπεται ότι μέχρι τον Ιούνιο το 34,48% των νέων αιτήσεων συνταξιοδότησης θα εκδίδονται μέσα σε 24 ώρες. Από τον Ιανουάριο του 2021 πάνω από τις μισές συντάξεις θα εκδίδονται ψηφιακά ενώ από τον Ιούνιο του ίδιου έτους 9/10 θα βγαίνουν με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ακόμη το επιχειρησιακό πλάνο περιλαμβάνει ψηφιακές υπηρεσίες, την έκδοση ηλεκτρονικών βεβαιώσεων και πιστοποιητικών, την ηλεκτρονική διασύνδεση με τα κέντρα αναπηρίας και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.