Κ. Κόλλιας: Καλοδεχούμενη, αν και άργησε πολύ, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Δικαιωμένο από την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει τους συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών δηλώνει το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, δια στόματος του προέδρου του, Κωνσταντίνου Κόλλια. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι αυτή η απόφαση έρχεται πολύ αργά και προτείνει το βάρος φόρων και εισφορών να μην υπερβαίνει το 50% του εισοδήματος.

«Έπρεπε να κλείσουν 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες τα βιβλία τους και να δηλώσουν στην Εφορία περί το 1,5 δισ. ευρώ λιγότερα εισοδήματα από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος Κατρούγκαλου, για να αποφασίσει τελικά η κυβέρνηση να μειώσει τους συντελεστές των ασφαλιστικών εισφορών» σχολιάζει χαρακτηριστικά ο κ. Κόλλιας.

«Στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος αισθανόμαστε, δυστυχώς, κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε το βασικό πρόβλημα, που προκάλεσε ο συγκεκριμένος νόμος, εναντίον του οποίου προσφύγαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δηλαδή, ότι δεν μπορεί να επιχειρήσει όποιος καλείται να πληρώσει το 70% του εισοδήματός του σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές» συμπληρώνει. Τονίζει δε ότι πρόταση του Επιμελητηρίου είναι αυτό να μην ξεπερνά το 50%.

«Περιμένουμε, πλέον, άμεσα τη νομοθέτηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, η οποία έστω και τώρα είναι καλοδεχούμενη» καταλήγει o πρόεδρος του ΟΕΕ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.