Καλάθι Πάσχα: Κλείδωσε το μέτρο – Τι προανήγγειλε ο Σκρέκας

Το «Καλάθι του Πάσχα» θα τεθεί σε εφαρμογή και τη φετινή χρονιά, προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας το πρωί του Σαββάτου 3 Μαρτίου με στόχο οι πολίτες να λάβουν μία βοήθεια για τα γιορτινά τους ψώνια.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κύριος Σκρέκας επεσήμανε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες είναι η ακρίβεια ενώ δεσμεύτηκε πως το υπουργείο και η κυβέρνηση δεν θα σταματήσουν «μέχρι να δούμε τον πληθωρισμό και τις τιμές των προϊόντων στα ράφια να αρχίσουν να μειώνονται, ο πληθωρισμός να αποκλιμακώνεται και έτσι να στηρίξουμε τα ελληνικά νοικοκυριά».

Αποκλιμάκωση των τιμών στα ράφια

«Έχουμε λάβει μία σειρά από μέτρα, τα οποία ξεκίνησαν από χθες 1η Μαρτίου να έχουν εφαρμογή. Μία σειρά από προϊόντα, σχεδόν 4000 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, μετά από ένα δραστικό μέτρο που ψηφίσαμε στη Βουλή, οι τιμές έχουν αρχίσει να αποκλιμακώνονται. Το πόσο θα είναι η μείωση θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Από την πρώτη μέρα, χθες, που πραγματοποιήσαμε αυτοψίες είδαμε ότι έχουμε αποκλιμάκωση των τιμών, μειώσεις στις τιμές των προϊόντων. Έχουμε μειώσεις που μπορεί να φτάσουν 15% ή και 20%. Έχουμε σταθεροποίηση και μείωση τιμών», τόνισε ο κ. Σκρέκας

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.