Καταργούν την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν τις υπερωρίες

Ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης. ΦΩΤΟ:ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIME NEWS

Στην κατάργηση της υποχρέωσης των εργοδοτών να δηλώνουν τις υπερωρίες των εργαζομένων προχώρησε του υπουργείο Εργασίας. Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, «από την 29η/11/2021 για λόγους απλούστευσης της διαδικασίας παύει να υφίσταται η υποχρέωση των εργοδοτών να καταχωρούν στο έντυπο Ε8 του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ την υπερεργασία των εργαζομένων τους που ούτως ή άλλως εντασσόταν και εντάσσεται στο νόμιμο ωράριο. Διατηρείται ωστόσο η υποχρέωση προαναγγελίας των υπερωριών».

Η ανακοίνωση του υπουργείο προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτού Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφης Αχτσιόγλου, η οποία κάνει λόγο για ακόμη ένα “δώρο” της κυβέρνησης στους εργοδότες που παρανομούν για να μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν εργάσιμο χρόνο και χρήματα από τους εργαζομένους τους, δίνει ένα ακόμη όπλο στην εργοδοτική παραβατικότητα».

Όπως αναφέρει σε διαδικτυακή της ανάρτηση η τομεάρχης Οικονομικών:

Σαν τον κλέφτη και χωρίς ίχνος ντροπής, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο υπουργός Εργασίας -με ένα απογευματινό δελτίο Τύπου με άσχετο τίτλο- καταργεί την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν την υπερεργασία των εργαζομένων τους.

Ο κ. Χατζηδάκης κάνει ένα ακόμη δώρο στους εργοδότες που παρανομούν, για να μπορούν ανενόχλητοι να κλέβουν εργάσιμο χρόνο και χρήματα από τους εργαζομένους τους, δίνει ένα ακόμη όπλο στην εργοδοτική παραβατικότητα.

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες νέοι διαδηλώνουν για το σύγχρονο μήνυμα του Πολυτεχνείου, για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, για μέτρα ενίσχυσης της δημόσιας Υγείας και Παιδείας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Εχθρική και επιθετική απέναντι στους εργαζόμενους και τους νέους, ταγμένη στην υπηρεσία των λίγων χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Αν νομίζουν ότι θα περάσει στα ψιλά, αυταπατώνται.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.