Κερέ: Η Ελλάδα έκανε ό,τι έπρεπε, σειρά του Eurogroup

«Η ελληνική κυβέρνηση έκανε όσα της αναλογούσαν από άποψη πολιτικών, από την άποψη του μνημονίου κατανόησης, και τώρα επαφίεται στους υπουργούς του Eurogroup να βρουν μια λύση σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μπενουά Κερέ, αποσυνδέοντας ωστόσο τη συζήτηση για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE) από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, την Πέμπτη στο Λουξεμβούργο.

«Αυτή είναι μια διαφορετική συζήτηση, είναι μια συζήτηση νομισματικής πολιτικής και το διοικητικό συμβούλιο θα εξετάσει όποιο αποτέλεσμα προκύψει από την Ευρωομάδα βάσει των κανόνων μας», ανέφερε μιλώντας στο Bloomberg και πρόσθεσε: «Ασφαλώς δεν θα αποτελέσουμε μέρος του πολιτικού δούναι και λαβείν στο Eurogroup. Αυτές είναι δύο διαφορετικές συζητήσεις».

Ο κ. Κερέ επεσήμανε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης πρέπει να συμφωνήσουν σε μια «αποφασιστική ενέργεια» για την Ελλάδα προκειμένου να τονώσουν την εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία.

Κάλεσε επίσης τους υπουργούς να καταλήξουν σε μια λύση που θα ωθούσε τους επενδυτές και τους καταθέτες να επιστρέψουν. «Τρέφω τη μεγάλη ελπίδα, και η ΕΚΤ ελπίζει σε μεγάλο βαθμό, ότι αυτή θα είναι η καταληκτική συνάντηση» (σ.σ. για την εξεύρεση λύσης), σημείωσε ο κ. Κερέ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται αξιωματούχος που συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις, στο Eurogroup δεν αναμένεται να προσφερθεί στην Ελλάδα ένα σημαντικά βελτιωμένο πακέτο για την ελάφρυνση του χρέους, ενώ οι Ευρωπαίοι πιστωτές είναι απίθανο να δεσμευθούν σε συγκεκριμένα μέτρα πέραν της παράτασης των ωριμάνσεων των δανείων του προγράμματος στήριξης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.