Κυβερνητικός αξιωματούχος: Δημοσιονομικό περιθώριο 700 εκατ. το 2019 και 1,2 δισ. το 2020 για φοροελαφρύνσεις, δαπάνες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Δημοσιονομικό περιθώριο ύψους 700 εκατ. ευρώ το 2019 και 1,2 δισ. ευρώ το 2020 για φοροελαφρύνσεις και αύξηση των δαπανών βλέπει η κυβέρνηση, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχου, που μίλησε υπό καθεστώς ανωνυμίας στο Reuters.

O αξιωματούχος υπογραμμίζει ότι η Αθήνα θα στηριχθεί στο απόθεμα ασφαλείας, την μεταμνημονιακή εποπτεία και την ελάφρυνση του χρέους, προκειμένου να χαράξει μία βιώσιμη επιστροφή στις αγορές ομολόγων.

Όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το χρέος αναφέρει ότι το ΔΝΤ θέλει μέτρα ελάφρυνσης, που πηγαίνουν πέραν αυτών, που προτίθεται να δώσει το Εurogroup, αλλά υποστηρίζει ότι «με βάση την ανάλυσή μας δεν τα χρειαζόμαστε». Όσο για τη γαλλική πρόταση σύνδεσης της αποπληρωμής των χρεών με την ανάπτυξη, αυτή «βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι», αλλά η υιοθέτησή της θα εξαρτηθεί από το πόσο θα επιμηκυνθεί η ωρίμανση των δανείων μετά το 2022.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.