Λούλης: Το κράτος δεν είναι ασφαλιστική να αποζημιώνει εργαζόμενους και επιχειρήσεις

«Δεν είμαι προφήτης να σας πω τι θα λέμε μετά από ένα ή δυο μήνες» δηλώνει ο γενικός γραμματέας Τουρισμού
1122
Shares

Χωρίς πυξίδα φαίνεται πως κινείται η κυβέρνηση στο ζήτημα του τουρισμού την ώρα που ο κλάδος ετοιμάζεται να βιώσει το πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων δεκαετιών. Κι αυτό γιατί μπορεί οι προβλέψεις να κάνουν λόγο ακόμη και για 80% πτώση στην τουριστική κίνηση αλλά και για κίνδυνο εκατοντάδων λουκέτων σε ξενοδοχεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία, όμως κανένα σχέδιο για την στήριξή τους δε φαίνεται να έχει εκπονηθεί.

Κάτι τέτοιο φάνηκε ξεκάθαρα μέσα από τις δηλώσεις και την παρουσία του γενικού γραμματέα Τουρισμού, Κώστα Λούλη, στην ΕΡΤ1. «Δεν είμαι προφήτης να σας πω τι θα λέμε μετά από ένα ή δυο μήνες» ήταν η ενδεικτική απάντηση του, όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Πρόσθεσε δε πως «πηγαίνουμε βήμα-βήμα επί του ζητήματος, βλέποντας και κάνοντας ουσιαστικά».

Αναφερόμενος στις εκτιμήσεις για την ζημιά που θα υποστεί η τουριστική κίνηση στη χώρα μας, υποστήριξε ότι «οι αισιόδοξες προβλέψεις είναι για μείωση 50%. Όμως κανείς δεν ξέρει αν μπορεί αυτό να επιτευχθεί γιατί και στο εξωτερικό έχουν πάθει ζημιά».

Αίσθηση προκάλεσε πάντως ο κυνισμός με τον οποίο αντιμετώπισε την έκκληση που απευθύνουν πολλές μεριές για οικονομική στήριξη εργαζομένων και επαγγελματιών του κλάδου, για τους οποίους ανέφερε χαρακτηριστικά καταλήγοντας: «Πρέπει όλοι να καταλάβουν, εργαζόμενοι και επιχειρήσεις, πως δεν είναι το κράτος μια ασφαλιστική εταιρεία που καλύπτει όλους τους κινδύνους και θα αποζημιώσει τους πάντες. Υπάρχουν επιχειρηματίες, παίρνουν τα ρίσκα και είναι μια χρονιά σαν έχει γίνει πόλεμος».

Δείτε το βίντεο της εκπομπής εδώ

Πηγή: https://m.tvxs.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.