Μεγάλη αύξηση στα φοιτητικά ενοίκια

Τα στοιχεία των κτηματομεσιτών για την πορεία της φοιτητικής στέγης καταδεικνύουν μεγάλη αύξηση των ενοικίων στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Σύμφωνα με την Geoaxis, εταιρεία εκτιμητών ακινήτων, οι τιμές ενοικίασης είναι εφέτος αυξημένες κατά σχεδόν 13% σε σχέση με πέρυσι.

Στην Αθήνα, η άνοδος σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα αγγίζει το 15%, με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται σε 6,35 ευρώ/τ.μ. σε μηνιαία βάση για ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης, μέσης ηλικίας 42 ετών και επιφάνειας 63 τ.μ. (μοντέλο που χρησιμοποίησε η ανάλυση ως χαρακτηριστικό δείγμα φοιτητικής κατοικίας).

Στη Θεσσαλονίκη, η μέση τιμή για ένα διαμέρισμα 50 ετών και 55 τ.μ. αγγίζει τα 6 ευρώ/τ.μ., σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 12,6%, ενώ στην Πάτρα η αύξηση των ενοικίων διαμορφώνεται σε 11% (5,68 ευρώ/τ.μ.).

Στο Βόλο η αύξηση ξεπερνάει το 16% (5,56 ευρώ/τ.μ. μηνιαίως).

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, η αύξηση είναι της τάξεως του 13,8% (5,93 ευρώ/τ.μ.), ενώ στην Κομοτηνή οι τιμές φέτος είναι υψηλότερες κατά 8% σε σχέση με το 2020, με τη μέση τιμή ενοικίασης να διαμορφώνεται σε 5,88 ευρώ/τ.μ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.