Μια σύνταξη αντί για δύο με παράλληλη ασφάλιση – Το σχέδιο του ΕΦΚΑ

Ενιαία σύνταξη με ένα ποσό αντί για δύο ξεχωριστές συντάξεις που λαμβάνουν σήμερα θα έχουν οι συνταξιούχοι που ασφαλίστηκαν παράλληλα σε δύο ταμεία, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Το σχέδιο ενοποίησης των δύο συντάξεων εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 100.000 συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση και βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο από τον ΕΦΚΑ, καθώς η άθροιση των δύο συντάξεων προϋποθέτει και επανέλεγχο των ποσών που έχουν αποδοθεί στους συνταξιούχους, είτε από νέες συνταξιοδοτήσεις είτε από επανυπολογισμένες συντάξεις.

Σε πρώτη φάση, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η ενοποίηση αφορά τις νέες συντάξεις με παράλληλη ασφάλιση που εκδόθηκαν από 1/1/2017 και μετά και στη συνέχεια η ενοποίηση θα πιάσει και τις παλαιότερες.




Ποιους συνταξιούχους αφορά η ενοποίηση των συντάξεων;
Η ενοποίηση των συντάξεων θα γίνει στις εξής κατηγορίες δικαιούχων:

Νέους συνταξιούχους από Μάιο του 2016 και μετά, οι οποίοι λαμβάνουν δύο ανταποδοτικές και μια εθνική σύνταξη, και με την ενοποίηση θα έχουν μια ανταποδοτική σύνταξη.
Συνταξιούχους λόγω θανάτου με δύο ανταποδοτικές και μια εθνική σύνταξη για δικαιούχους μετά τον Μάιο του 2016 και αργότερα για δικαιούχους με δύο ανταποδοτικές και δύο εθνικές συντάξεις από παράλληλη ασφάλιση του θανόντα προ του Μαΐου του 2016.
Συνταξιούχους με παράλληλη ασφάλιση που πήραν τη μια σύνταξη πριν το 2016 και θεμελιώνουν δικαίωμα για τη δεύτερη σύνταξη μετά τον Μάιο του 2016 στο 67ο έτος
Παλαιούς συνταξιούχους που λαμβάνουν δύο επανυπολογισμένες συντάξεις από παράλληλη ασφάλιση.

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.