Μικρή επιδείνωση σε ομόλογα και spreads

Μικρή επιδείνωση εμφανίζουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές θεωρούν σχεδόν βέβαιη τη σταδιακή μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, το προσεχές φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα, αυτή την ώρα (13.00), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 2,7 μονάδες βάσης στο 5,360% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου ενισχύεται κατά 8,4 μονάδες βάσης στο 3,417%.

Την ίδια ώρα, τα 10ετή spreads καταγράφουν μικρή άνοδο, καθώς ενισχύονται κατά 2,7 μονάδες βάσης στις 477,7 μονάδες βάσης.

Η βελτίωση της ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως αποτυπώνεται και στα σημερινά στοιχεία της Κομισιόν για τον δείκτη οικονομικού κλίματος, ενισχύει την πεποίθηση των επενδυτών, ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει προς την κατεύθυνση της σταδιακής άρσης των διευκολυντικών μέτρων.

Άλλωστε, στην τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, ο Μάριο Ντράγκι εκτίμησε ότι το φθινόπωρο, κατά πάσα πιθανότητα, θα εξεταστεί η πιθανότητα επιβράδυνσης του μηνιαίου ρυθμού αγορών κρατικών ομολόγων, στο πλαίσιο της ποσοτικής χαλάρωσης.

Ανάλογες πιέσεις, επομένως, παρατηρούνται και στην ευρω-περιφέρεια, καθώς η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας αυξάνεται κατά 3,7 μ.β., της Γαλλίας κατά 6,7 μ.β., της Ισπανίας κατά 6,1 μ.β. και της Ιταλίας κατά 7,2 μ.β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.