Μικρή βελτίωση στα ελληνικά ομόλογα

Μικρές απώλειες καταγράφουν οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων, ευθυγραμμιζόμενες με την πορεία των ομολόγων της ευρω-περιφέρειας.
Αυτή την ώρα (12.47), η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 2,2 μονάδες βάσης στο 6,044% και η απόδοση του 2ετούς ομολόγου διολισθαίνει κατά 5,1 μονάδες βάσης στο 5,826%.
Η κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή έχει περιορίσει τις προοπτικές αύξησης του πληθωρισμού, οδηγώντας τους επενδυτές προς την ευρωπαϊκή αγορά των ομολόγων.
Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο βρίσκεται και το ζήτημα του ελληνικού χρέους, το οποίο εκκρεμεί επί αρκετών εβδομάδων και όλες οι ενδείξεις προμηνύουν τη μετάθεσή του για το φθινόπωρο του 2017.
Σε μία τέτοια περίπτωση, η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στo πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ κρίνεται ως εξαιρετικά απίθανη, στερώντας τη δυνατότητα επιστροφής της χώρας στις διεθνείς αγορές εντός του τρέχοντος έτους.
Στην ευρω-περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Πορτογαλίας μειώνεται κατά 2,3 μονάδες βάσης (μ.β.), της Ισπανίας κατά 5,4 μ.β., της Ιταλίας κατά 3,7 μ.β. και της Γαλλίας κατά 3,4 μ.β.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.