Μήνυμα για πρόσθετα μέτρα στήριξης

Πρόσθετα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας εξετάζει η κυβέρνηση, με τον πρωθυπουργό να σημειώνει πως δεν θα μείνουν απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες με φορείς του τουρισμού της Ρόδου και αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.

«Για πρώτη φορά η κυβέρνηση αυτή έκανε έναν ορισμό εποχικότητας για να μπορέσει να δώσει πρόσθετες οικονομικές παροχές. Είπε πολύ απλά ότι όποιος έχει το 50% του τζίρου του τους τρεις μήνες του καλοκαιριού ορίζεται ως εποχική επιχείρηση. Το ίδιο θα μπορούσε να ισχύει προφανώς και για επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται πιο πολύ τον χειμώνα. Κάναμε, όμως, ένα πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε αυτό το πρόβλημα με έναν τρόπο που να είναι οικονομικά συνεπής», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ειδική αναφορά έκανε στο πρόγραμμα «Γέφυρα», επισημαίνοντας πως είχε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση. «Για πρώτη φορά θεσμοθετήσαμε ένα πρόγραμμα και για τους συνεπείς δανειολήπτες για να αποτρέψουμε τη δημιουργία “κόκκινων” δανείων στο μέλλον. Ακούω το επιχείρημα το οποίο αναφέρατε ότι ίσως μπορεί να επεκταθεί και πέραν των περιπτώσεων όπου έχουμε προσημείωση την πρώτη κατοικία» ανέφερε και προσέθεσε: «Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο θέλω να σας ξαναπώ είναι ότι μέχρι που να περάσει αυτή η κρίση θα είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Εγρήγορση υγειονομική, αλλά και εγρήγορση οικονομική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.